Újabb szakértői vizsgálat a Lengyel-ügyben

Vágólapra másolva!
Lengyel Zoltán ügyében újabb szakértői vizsgálat készül el jövő hétre: azt vizsgálják majd, hogy a volt fideszes képviselővel szemben intézkedő rendőrnek valóban keletkezhettek-e úgy a sérülései, ahogyan állítja - erről Budai Gyula, a politikus ügyvédje beszélt az MTI-nek szerdán. Lengyel azt állítja, július elején az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából és fojtogatták. A rendőrök szerint viszont a képviselő támadt rájuk.
Vágólapra másolva!

Várhatóan egy héten belül elkészül szakértői jelentés, amelyet Lengyel Zoltán jogi képviselői azért kértek, mert álláspontjuk szerint az intézkedő rendőrnek sokkal súlyosabb sérülései lettek volna, ha Lengyel Zoltán - ahogyan a rendőr állította - valóban megüti őt nagyméretű fém karórájával - mondta Budai Gyula, a politikus ügyvédje.

Budai arról is beszélt, hogy pénteken az ügyben meghallgatták Lengyel Zoltán élettársát, aki elmondta, hogy az órát Lengyel Zoltán autójának szőnyegén találta meg. Budai Gyula azt is elmondta, hogy az ügyészség nem fogalmazott meg alapos gyanút a képviselővel szemben, ami feltétele a mentelmi jog felfüggesztése kezdeményezésének. A Központi Nyomozó Főügyészség augusztus végén közölte, hogy november 9-ig hosszabbította meg a Lengyel Zoltán ellen tett feljelentés ügyében a nyomozást.

Lengyel Zoltán, aki a Fidesz-frakcióból azóta - az állítólag róla készült meztelen képek közreadása miatt - augusztus közepén kilépett, azt állítja, július elején Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták őt az autójából, letépték a kezéről a fémszíjas óráját, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték.

A történteket követően a politikus feljelentést tett, és a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt ismeretlen tettesek ellen nyomozást indított. Lengyel Zoltán ellen ugyanakkor az I. kerületi rendőrkapitány tett feljelentést, mert állítása szerint a politikus ütötte meg a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt.