Informatikai szakállamtitkárt akar az MDF

Vágólapra másolva!
2008 január elsejétől ki kell nevezni egy informatikai szakállamtitkárt - írta nyílt levélben az MDF a gazdasági miniszternek. Az ellenzéki párt szerint jelenleg nem hatékony az informatika területét irányító struktúra, pedig szükség lenne a digitális szakadék csökkentésére.
Vágólapra másolva!

Informatikai és hírközlési szakállamtitkár kinevezését kérte nyílt levélben Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési minisztertől az MDF Informatikai Kabinetje. A Magyar Demokrata Fórum közleménye szerint "nem lehet tovább várni", a kinevezésnek 2008 január elsején meg kell történnie.

Az ellenzéki párt úgy látja, hogy az informatika területét jelenleg többfejűség és döntésképtelenség jellemzi. A struktúra nem elég hatékony, mert az Informatikai és Hírközlési Minisztérium megszűnése után a jogutód a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium lett, de a feladatok egy része a Miniszterelnöki Hivatalnál maradt.

"A szakállamtitkár kinevezésével mintegy három év alatt elérhető lenne az információs társadalom három alappillérének megszilárdítása: a megfelelő infrastruktúra kiépítése az internet használathoz, az irodai funkciók alkalmazásához szükséges ismeretek átadása milliók számára, illetve - és ma talán ez jelenti a legnagyobb kihívást - az igény felkeltése" - írta a közleményben Pettkó András MDF-es képviselő, a párt Informatikai Kabinetjének vezetője.

A szakállamtitkárra az MDF szerint azért is szükség van, hogy megvalósulhasson Magyarországon az Európai Unió által meghirdetett e-integráció, e-befogadás, e-esélyegyenlőség (te is legyél benne) elnevezésű 2008-as kampány.