Távozhat a rendőrfőkapitány helyettese

Vágólapra másolva!
Távozhat a posztjáról Szabadfi Árpád, az országos rendőr-főkapitány jelenlegi helyettese. Szabadfit a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség élére nevezhetik ki - írja a Népszabadság. A lap szerint két személy kivételével már eldőlt, hogy kik lehetnek a múlt héten felmentett kapitányok utódai.
Vágólapra másolva!

Két személy kivételével már eldőlt, hogy kik lehetnek a múlt héten november 14-i hatállyal felmentett megyei rendőrkapitányok utódai - írja szombati számában a Népszabadság.

Baranya megyében Dakos János dandártábornok, a Pécsi Határőr Igazgatóság vezetőjének főkapitányi kinevezése várható. Bács-Kiskunban a jelenlegi orosházi határőr igazgató, Dávid Károly dandártábornok, míg Szabolcsban Szepesi István, nyírbátori határőr igazgató a lehetséges főkapitányjelölt. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság élére Juhász Istvánt, az ORFK főosztályvezetőjét jelöli Bencze József országos rendőrfőkapitány.

A Komárom-Esztergom megyei főkapitányi székbe várhatóan Győr-Moson-Sopron megyéből állítanak jelöltet. Azt még nem tudni, ki lesz Zala megye főrendőre. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség élére pedig a korábbi főkapitányt, az országos rendőr-főkapitány jelenlegi helyettesét, Szabadfi Árpád dandártábornokot neveznék ki. Szabadfi utóda a határőrség jelenlegi vezetői közül kerülhet ki.