Vágólapra másolva!
Solymár külterületén csötörtökön felborult egy metanolt szállító teherautó, a 10-es főutat robbanásveszély miatt lezárták. A mérgező és robbanásveszélyes anyagot tűzoltók eltávolították, a lakosság nem volt veszélyben.
Vágólapra másolva!

Felborult egy metanolt szállító teherautó Solymár külterületén egy körforgalomban csütörtök délután. A katasztrófavédelem szakemberei 16 órára megszüntették a szivárgást, a lakosság nem volt veszélyben - közölte a katasztrófavédelem szóvivője. A szivárgás következtében senki sem sérült meg, és kitelepítés sem történt.

A teherautó pótkocsiján négy, egyenként ezer literes metanolt, vagyis metilalkoholt tartalmazó tartályt szállított. A baleset következtében a tartályok közül kettő megrepedt, és szivárogni kezdett belőlük a robbanásveszélyes anyag. Az erősen mérgező és robbanásveszélyes anyag felszivattyúzásában fővárosi és a solymári önkéntes tűzoltók vettek részt 15 járművel.

Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivő elmondta azt is, hogy a polgári védelem vegyi felderítő csoportját is a helyszínre riasztották, ők a levegőszennyeződést mérték, mivel a tűzoltók is csak légzőkészülékben tudták megközelíteni a baleset helyszínét. Kis-Guczi Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóreferense azt mondta, hogy a 10-es főutat teljesen lezárták, a környéken óriási torlódás alakult ki.