Bauer Tamás otthagyja az SZDSZ-t

Vágólapra másolva!
Kilép az SZDSZ-ből az egyik alapító tag, Bauer Tamás. A politikus kiábrándult a liberális pártból és a pártvezetésből, szerinte a többi párttal együtt az SZDSZ is elszabotálja a közélet megtisztítását - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Kilép az SZDSZ-ből Bauer Tamás, a párt egyik alapító tagja, korábban ügyvivője és képviselője. Bauer zárt körben jelentette be döntését az SZDSZ hétvégi salgótarjáni országos tanács-ülésén - írja a Népszabadság.

A lap szerint az utóbbi időben Bauer több javaslatát is levette napirendjéről a párt. A politikus azt javasolta, a többi párttól függetlenül az SZDSZ tegye nyilvánossá saját gazdálkodását, adományokat pedig csak magánszemélyektől fogadjon el. A kampányfinanszírozással kapcsolatban is sikertelenül tett javaslatot Bauer.

A Népszabadság idéz a szövegből, mellyel a politikus régóta fontolgatott kilépését indokolta. Eszerint "fontos politikai kérdések egész sorában vált számomra elfogadhatatlanná a jelenlegi pártvezetés álláspontja és gyakorlata".

"A párt vezetőit, korábbi és jelenlegi kormánytagjait súlyos felelősség terheli azért a gazdaságpolitikáért, amely az előző ciklusban a pénzügyi csőd közelébe juttatta az országot. A párt vezetői mindmáig nem látják be, hogy hibáztak. (...) Az SZDSZ részese annak, hogy a magyar politikai osztály elszabotálja a közélet megtisztítását a rendszeres anyagi visszaélésektől" - indokolta döntését az alapító tag.