Fákat tarolt le a vihar Zemplénben

Vágólapra másolva!
Több száz fát döntött ki a vihar Zemplén megyében szombat reggel. A jégesővel érkező viharos szél lesöpörte a cserepeket a házakról, és egy telefonoszlopot is kidöntött Sárospatak térségében.
Vágólapra másolva!

Kettőszázhetvenhat fát döntött ki a szél a Bodrog partján szombatra virradóra. A jéggel és viharos széllel érkező zivatar mintegy 20 percig tartott, és hatalmas pusztítást végzett az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság fennhatósága alá tartozó területen.

Száznyolcvan fa sérült meg Sárospatak belterületén városszerte, emellett az iskolakertben is több fa kidőlt - sorolta a károkat Ágoston András, a település főkertésze. A károk felmérése jelenleg is tart. Mint mondta, a vihar lesodorta a cserepeket a lakóházak tetejéről, és kidőlt egy telefonoszlop is.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese elmondta: a több száz fa sérüléséhez nem kértek katasztrófavédelmi beavatkozást, ezért nem tud pontos adatokat. A tűzoltókat viszont öt alkalommal riasztották szombatra virradóan: egy fa egy lakóház tetejére, egy másik egy telefonoszlopra dőlt, egy kempingben pedig a közlekedést akadályozta egy kidőlt fa.