Tóba fulladt három gyerek Nógrád megyében

Vágólapra másolva!
Három tizenéves fiú holttestét emelték ki hétfő reggel a Nógrád megyei bedepusztai tóból. A gyerekek vasárnap délután mentek el otthonról. A rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit.
Vágólapra másolva!

Belefulladt három gyerek egy tóba a Nógrád megyei Ságújfaluban - közölte az MTI-vel hétfőn a rendőrség. A három fiú - 12, 15 és 16 évesek - vasárnap délután mentek el otthonról, de mivel nem értek haza, a szüleik elkezdték őket keresni.

A gyerekek ruháit hajnali két órakor találták meg a falu külterületén lévő bedepusztai tónál. Ezután értesítették a rendőrséget. A nyomkereső kutya is a tó felé indult el. A fiúk holttestét hétfőn kora reggel emelték ki a tóból. Heinz Zoltán, a Központi Különleges Mentőszolgálat (KKM) búvára találta meg a gyerekeket a part közelében, 10 méteren belül.

Manga Mihály, a KKM vezetőjének tájékoztatása szerint a bedepusztai tó egy mesterségesen kiásott, kis méretű, mintegy negyedhektárnyi magántó, amit a szivárgásmentesítés miatt lefóliáztak. A fóliára lerakódó iszap annyira csúszós, hogy még a jól úszók számára is veszélyes, mert nem lehet megkapaszkodni, nem lehet kikapaszkodni róla a partra - tette hozzá. A tó létezéséről eddig nem is tudtak - válaszolta Manga arra a kérdésre, hogy mentettek-e már valakit innen. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendkívüli halálesetek körülményeit.

A falubeliek az MTI tudósítójának elmondták: a tóba fulladt fiúk nem voltak rokonok. Ketten még a helyi általános iskolába jártak, a harmadik fiú pedig egy szécsényi középiskolában tanult. Mindenki értetlenül áll az előtt, hogy miért mentek a fiúk a tóhoz, ahová soha senki nem jár fürödni, hiszen tisztelettudó, szófogadó, jó gyerekeknek ismerték őket.

A falubeli 12 éves Balázs elmondta: őt még hívták is a tóhoz a focipályán a fiúk, de tudta, hogy úgysem engednék el a szülei. Ságújfaluban nem történt még ilyen tragédia, de két helybéli fiú korábban már vízbe fulladt, egyikőjük Szegeden, a másik Ludányhalásziban.