Előzetesben az emberrablással gyanúsított rendőrök

Vágólapra másolva!
Az emberrablással gyanúsított kisvárdai rendőröket kedden előzetes letartóztatásba helyezték. A Szabolcs megyei főkapitány pedig elrendelte a kisvárdai kapitányság átvilágítását.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezték kedden az emberrablással gyanúsított kisvárdai rendőröket és civil társaikat - közölte Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség. A Szabolcs megyei főkapitány pedig elrendelte a kisvárdai városi kapitányság teljes átvilágítását.

Az ellenőrzési csoport már meg is kezdte a munkáját és június 4-ig kapott határidőt az átfogó vizsgálat elvégzésére. A megyei rendőrkapitány kedden berendelte a kisvárdai városi rendőrkapitányság parancsnokát és helyettesét. A vizsgálat befejezése után derül ki, hogy milyen következményei lesznek a szervezetnél a történteknek.

Az előzetes letartóztatásba helyezett rendőrök és civil társaik a gyanú szerint egy csempészcigaretta forgalmazással foglalkozó szervezetnek voltak a tagjai, akiket egy másik bűnbanda átvert. Az átvert rendőrök túszul ejtettek egy embert, akinek a szabadon engedéséért 300 ezer forintot követeltek. Az emberrablásról a túsz rokonai értesítették a rendőrséget, a megyei főkapitányság munkatársai a váltságdíj átadásakor elfogták a túszejtőket.