Tíz napon belül döntenek az OCÖ-közgyűlés ügyében

Vágólapra másolva!
Március 30-ig kialakítja az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) előző heti alakuló közgyűlésével kapcsolatos jogi álláspontját a közigazgatási hivatal. Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő azért fordult a közigazgatási hivatalhoz, mert véleménye szerint törvénysértő módon jártak el az alakuló közgyűlésen.
Vágólapra másolva!

A hivatal illetékes főosztálya Farkas Flórián panaszbeadványa alapján vizsgálja a március 13-án tartott közgyűlésen történtek körülményeit - mondta el Forgács Imre, a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője.

Március 13-án Kozák Jánost, a Lungo Drom színeiben mandátumot szerző képviselőt - ugyanakkor a rivális MCF jelöltjét - választotta elnöknek az OCÖ közgyűlése, miután a korelnök, Drágos József berekesztette az alakuló ülést. Az ülés berekesztése és a lungo dromos képviselők távozása után az MCF tovább folytatta a közgyűlést és megválasztotta a Farkas Flóriánnal szemben állított egyetlen elnökjelöltet.

Az országos kisebbségi választásokon az 53 tagú közgyűlésben a Lungo Drom 28, míg az MCF 25 mandátumot szerzett. Így az volt várható, hogy a többség Farkas Flóriánt választja majd OCÖ-elnöknek.

Farkas Flórián vszerint törvénysértő módon jártak el az alakuló közgyűlésen. a Lungo Drom elnöke azt szeretné, hogy a hivatal "egy tisztességes eljárás kerete között" újból hívja össze a közgyűlést.