Vágólapra másolva!
A tiltó törvényi rendelkezés ellenére névtelen adományt fogadott el az MDF - állapította meg az Állami Számvevőszék. Az MDF elismerte a szabálytanságot, a hibát korrigálják.
Vágólapra másolva!

Az Állami Számvevőszék jelentése szerint a Magyar Demokrata Fórum a törvényi rendelkezés ellenére névtelenül fogadott el 1,3 millió forintnyi adományt, a törvényi előírások figyelmen kívül hagyásával egyesült az MDNP-vel, és könyvelése több ponton nem felelt meg a számviteli törvény egyes előírásainak.

Az ÁSZ elnöke felhívta a párt elnökét, hogy intézkedjen a törvényes állapot helyreállítása érdekében és javasolta a pénzügyminiszternek, hogy a párttörvény értelmében az MDF 2007. évi támogatását a névtelen adománynak megfelelő összeggel csökkentse.

"A könyveléseinkben voltak apró szabálytalanságok, kétségtelen tény, de ezek nem voltak olyan horderejűek, aminek eredményeként az Állami Számvevőszék bármilyen eljárást kezdeményezett volna. (...) Azóta a számvevőszéki jelentésre adott válaszunkban le is írtuk a cselekvési programunkat és ezt a számvevőszék elfogadta. Azóta ezeket a hibákat korrigáltuk" - mondta Hock Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese. A jelentés kapcsán nem indítanak vizsgálatot a párton belül a felelős megtalálására.

Hock Zoltán az 1,3 millió forintos névtelen adománnyal kapcsolatban elmondta: az eset az egyik megyei szervezetnél fordult elő.