Változtatna alapszabályán az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Az alapszabály módosítását javasolja az SZDSZ országos tanácsa - dőlt el a testület szombati ülésén. A testület létszáma 12 marad, de bevezetik a választókerületi elnöki rendszert, és megszüntetik a külön fővárosi és vidéki listát az ügyvivők választása esetében. Kuncze Gábor pártelnök az ülés utáni sajtótájékoztatón bírálta Orbán Viktor Fidesz-vezető pénteki évértékelő beszédét
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ országos tanácsa szűk körű alapszabály-módosítást javasol a párt március végi tisztújító küldöttgyűlésének - jelentette be Kuncze Gábor pártelnök a testület szombati ülését követő sajtótájékoztatón.

Az SZDSZ elnöke a javaslatok lényegét ismertetve elmondta: bevezetik a választókerületi elnöki rendszert, és megszüntetik a külön fővárosi és vidéki listát az ügyvivők választása esetében, de a testület létszáma továbbra is 12 fő marad a korábban javasolt 8 helyett.

A választókerületekben működő szervezetek maguk választják majd meg tagjaik közül az elnököt, akinek feladata a szervezetek összefogása lesz. "Nem biztos, hogy a választókerületi elnök képviselőjelölt lesz a következő parlamenti választáson" - tette hozzá a politikus

Kuncze Gábor közölte, hogy megállapodtak a tisztújító küldöttgyűlés menetrendjéről is. Március 30-én pénteken a leköszönő elnök beszámolójával kezdődik a kétnapos esemény, ezen a napon módosítják az alapszabályt, és másnap választanak a küldöttek új elnököt, ügyvivőket valamint húsz ot-tagot.

Kuncze Gábor kérdésre kommentálta Orbán Viktor Fidesz-elnök pénteki, országértékelő beszédét, amely szerinte valótlan állításokat, csúsztatásokat tartalmazott, és nem adott megoldási javaslatokat az ország problémáira. Kuncze rágalomnak nevezte annak sejtetését, mintha a rendőrszékház ellenei attak felelősét kormányzati körökben kellene keresni.