Daruszentmiklóson is találtak német szemetet

Vágólapra másolva!
A Fejér megyei Daruszentmiklóson is tároltak 156 bála Németországból behozott hulladékot, ezt a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezett Pető Ferenc cége szállította oda még tavaly, azóta azonban ismeretlen helyre vitték a szemetet.
Vágólapra másolva!

Pető Ferenc annak a Csengőd melletti szeméttárolónak a tulajdonosa, ahol korábban illegálisan Magyarországra szállított bálázott háztartási hulladékot találtak. A kiskőrösi férfit - miután január 19-én a Ferihegyi repülőtéren őrizetbe vették - a Kecskeméti Városi Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrség több gazdasági társaság ellen folytat nyomozást a Németországból származó hulladékok ügyében. Közöttük van a kunbajai székhelyű Szinkron 99 Kft., amelynek a cégbejegyzés szerint Kunbaja polgármesterének felesége az ügyvezetője.

A vélhetően Németországból származó, illegális szemétbálák ügyében legalább 2-3 hónapot vesz igénybe a hatósági vizsgálat, s csak ezután lehet a hulladékokat elszállítani - mondta Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter sajtótájékoztatón, amelyet Hans Peter Schiff német nagykövettel közösen tartottak hétfői, budapesti megbeszélésüket követően.

A miniszter közölte, hogy az eddig 19 helyen talált, 4.800-5.000 tonna települési szemét közvetlen környezeti veszélyt nem jelent, ezért ártalmatlanításukról nem kell rendkívüli sürgősséggel gondoskodni.