Halottaknak írtak fel tolókocsit

2006.01.20. 12:36

Halottaknak felírt gyógyászati segédeszközök, például tolókocsik után igényelt vissza tb-támogatást két orvos az ügyészség szerint. A két orvos ellen a Békés Megyei Főügyészség vádat emelt.

A vádirat szerint egy gyulai orvos, aki gyógyászati segédeszközöket is forgalmazott, összesen 129 vény után igényelt tb-támogatást. A vényeket egy másik, békéscsabai orvos állította ki, aki ezért alkalmanként háromezer forintot kapott gyulai kollégájától. A hamis vényeken szobai kerekes székeket, illetve gördíthető szobai vécéket írtak fel olyan személyeknek, akik már meghaltak, vagy nem is tudtak erről.

A gyulai orvos a gyógyászati eszközök után visszaigényelhető tb-támogatásokból több mint hatmillió forinthoz jutott - közölte Lup Zoltán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának helyettes vezetője.

Fazekas Géza, a Békés Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze elmondta, hogy a gyógyászati segédeszközök forgalmazásával foglalkozó orvos ellen egyebek mellett jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, a vényeket felíró orvos ellen pedig vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK