Újabb aláírásgyűjtésbe kezd hétfőn a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz azt reméli, hogy szeptember 23-ig legalább 1 millióan írják majd alá a párt "Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványát. A hétfőn kezdett, újabb aláírásgyűjtő akcióval a Fidesz a Gyurcsány-csomag ellen akar tiltakozni. Az [origo] megkeresésére a Fidesz sajtóosztályán nem tudták megmondani, hogy milyen helyszíneken gyűjtik az aktivistái az aláírásokat.
Vágólapra másolva!

A Fidesz reményei szerint több mint 1 millióan írják majd alá a július 22-én útjára indított "Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványt, amivel az ellenzéki párt a Gyurcsány-csomag ellen akar tiltakozni - közölte vasárnap Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.

A párt hivatalosan hétfőn kezdte meg az aláírásgyűjtő akciót, ennek ellenére a Fidesz sajtóosztályán az [origo] megkeresésére nem tudták megmondani, hogy milyen helyszíneken gyűjtik a párt aktivistái az aláírásokat. A kiáltványt on-line aláírással is el lehet látni a Fidesz honlapján. Az aláírásgyűjtő akció szeptember 23-án, a párt budapesti rendezvényén, a Hősök terén zárul majd le.

Pelczné elmondta: a kiáltványt eljuttatják mindazokhoz, akik nem értenek egyet a Gyurcsány-csomaggal. A politikus szerint az emberek nem a Gyurcsány-csomagra szavaztak, amely a Fidesz álláspontja szerint nem szolgálja Magyarország érdekeit, és nem oldja meg a pénzügyi válságot. Ezzel szemben csökkenti az ország versenyképességét és a gazdaság fenntartható növekedését - mondta a Fidesz alelnöke.

Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetőjének közleménye szerint a Fidesz a MIÉP nagygyűléseinek helyszínére, a Hősök terére szervezett tüntetést. A szocialista politikus szerint a két párt közötti szövetséget bizonyítja az is, hogy az önkormányzati választások kapcsán egyre több városban és budapesti kerületben működik együtt a Fidesz a radikális jobboldallal.