Tüntetést szervez szeptember 23-ára a Fidesz

Vágólapra másolva!
Szeptember 23-án a Hősök terére várja a Fidesz azokat, akik tiltakozni akarnak az "emberek igazságtalan megsarcolása ellen". Az ellenzéki párt "Jó reggelt, Magyarország!" elnevezésű kiáltványában hirdette meg az őszi megmozdulást, melynek legfontosabb indítéka a kiáltvány szerint az, hogy "a rendszerváltoztatás óta először Magyarországon szervezett és nyílt politikai hazugság történt".
Vágólapra másolva!

Többek között Orbán Viktor pártelnök és Navracsics Tibor frakcióvezető is aláírta a "Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványt, melyet szombaton tett közzé honlapján a Fidesz. Az ellenzéki párt megmozdulást szervez a Hősök terére szeptember 23-ára.

"2006-ban, a rendszerváltoztatás óta először Magyarországon szervezett és nyílt politikai hazugság történt. Nyíltan hazudtak az embereknek megint, eltitkolták az ország valós helyzetét, korlátozták az igazság megismeréséhez való jogot, a tájékozódás szabadságát, ezzel pedig az állampolgárok demokratikus jogát a döntés szabadságához" - állítják a dokumentum aláírói.

Arra szólítják fel az embereket: éljenek az Alkotmány adta jogukkal, ne engedjék, hogy velük "fizettessék meg a politikai hazugságok árát", tegyenek az "emberek igazságtalan megsarcolása ellen".

A kiáltvány szerint a tüntetést azért éppen a Hősök terére szervezik, mert itt bukott meg 1989-ben a "hazugságokra épülő egypártrendszer az 56-os forradalom kivégzett áldozatainak búcsúztatásával".