Szabadabbnak érzi magát Mécs az MSZP-frakcióban

Vágólapra másolva!
Bár szokatlannak érzi a 190 fős MSZP-frakciót, alapvetően jól érzi magát új társai között Mécs Imre korábbi SZDSZ-es képviselő. Azt mondja, szerinte nagyobb a demokrácia az MSZP-frakcióban.
Vágólapra másolva!

Mécs Imre, aki korábban SZDSZ-es képviselő volt, de most az MSZP jelöltjeként jutott be a parlamentbe, az [origo] tudósítójának a parlament alakuló ülésén azt mondta, legfontosabb feladatának továbbra is az 56-os szellemiség képviseletét tartja. Szeretné elérni, hogy az 56-osok is anyagi támogatást kapjanak.

Közölte azt is, hogy szokatlan számára 190 fős frakcióban dolgozni, hiszen a szabad demokrata képviselőcsoport még a kilencvenes évek elején sem volt ekkora. Megjegyezte, úgy tapasztalta, a belső demokrácia a szocialista képviselőcsoportban nagyobb, mint az SZDSZ-ben. Ezért úgy vélte, nem lesz akkor sem problémája, ha egy adott kérdésben álláspontja nem egyezik meg a frakicóéval.

Elmondta azt is, hogy az SZDSZ-szel, ha van fontos kérdés, együttműködik, mert ez nem érzelmi kérdés. Hozzátette, hogy az SZDSZ vezetésének kicsi része tartózkodó, a frakció és a párt nagy része viszont szolidáris vele.

Mécs viszonya a liberális párt vezetésével akkor romlott meg végleg, amikor a tavalyi államfőválasztáson a felsőbb utasítás ellenére a szocialisták jelöltjét, Szili Katalint támogatta. Tavaly év végén derült ki, hogy az MSZP országos listáján indul a 2006-os választásokon. Az SZDSZ-nél már négy évvel ezelőtt is csak utólag, egy listás hely megüresedésével került be a parlamentbe.