Somogyban perli az ügyészség Gyurcsány cégét

Vágólapra másolva!
Benyújtotta a Gyurcsány Ferenc cége elleni keresetlevelet a Legfőbb Ügyészség a Somogy Megyei Bírósághoz. Az ügyészség múlt hétfőn közölte, hogy polgári pert indít a miniszterelnök cége, az Altus Rt. és a Humán-Jövő Kht. ellen, egy Szalay utcai ingatlannal kapcsolatos szerződés miatt.
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészség hétfőn keresetlevelet nyújtott be a Somogy Megyei Bírósághoz az Altus Rt. és a Somogy megyei székhelyű Humán-Jövő Kht. ellen, szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt. Az ügyészség egy héttel ezelőtt közölte, hogy rövidesen polgári pert indít egy Szalay utcai ingatlannal kacsolatos szerződés miatt, melyet a fenti két cég kötött.

Az ügy lényege, hogy 1995 januárjában az állam eladta az ingatlant Gyurcsány cégének, az Altus Rt.-nek, majd még az év áprilisában, az állam tulajdonában lévő Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. (melynek jogutódja a perbe vont Humán-Jövő Kht.) 10 évre visszabérelte azt. Az ellenzék állítása szerint azzal érte kár az államot, hogy bérleti díjként összesen 117 millió, felújítási költségként 125 millió forintot fizetett ki az állam, miközben csak 8,3 millió forint lízingdíjat kapott cserébe. Az ügyészség szerint az ügyben felvetődik a közérdek sérelme, ezért indították meg a pert.

Az ügyészség bejelentése után Batiz András kormányszóvivő közleményt adott ki, amely szerint a Legfőbb Ügyészség saját korábbi állásfoglalásával került ellentmondásba, amikor a szerződést kritizálta. Ezzel szemben a kormányszóvivő szerint a Miniszterelnöki Hivatal szakértőinek álláspontja következetes: a szerződés semmiféle aggályt nem vet fel, azt jogszerűen kötötték, majd annak lejártakor jogszerűen is számoltak el egymással a felek.