Kormánypárti többségre számít a Marketing Centrum

Vágólapra másolva!
Egészen kis különbség várható a két nagy párt listás eredménye között, a választást jó eséllyel a kormánypártok nyerik, mivel az SZDSZ befutónak látszik, az MDF pedig kieshet - írja a Népszabadság a Marketing Centrum felmérése alapján.
Vágólapra másolva!

A Marketing Centrum (MC) legfrissebb közvélemény-kutatása szerint március eleje óta négy százalékkal nőtt az MSZP támogatottsága az összes megkérdezett körében, az összes többi párt támogatottsága pedig változatlan maradt - írja a Népszabadság.

Az MC szerint az április 9-i voksoláson kevesebben mennek majd el szavazni, mint 2002-ben, jelenleg 62 és 68 - legvalószínűbb, hogy 65 - százalék közötti részvételi arányt jósol a felmérés. A Fideszt támogatók részvételi szándéka az utóbbi hetekben 73-ról 76 százalékra nőtt, az MSZP támogatóié nem változott: 77 százalék. A kisebb pártok hívei továbbra is kevésbé lelkesek, jóllehet az SZDSZ-támogatók részvételi valószínűsége 67-ről 71 százalékra emelkedett. Az MDF esetében két százalék a változás, jelenleg támogatónak 66 százaléka várható az urnákhoz.

A Marketing Centrum felmérése szerint az MSZP várhatóan 44, a Fidesz 43, az SZDSZ 5, az MDF pedig négy százalékra számíthat a választáson. Más pártoknak nincs esélyük a parlamentbe kerülésre. Ezt az eredményt azonban nagyban befolyásolhatja, hogy a szavazók körülbelül három százaléka még bárhogy dönthet.

A megkérdezettek 39 százaléka a mostani kormánypártok maradása mellett volt, míg 32 százalékuk szeretne kormányváltást. A választásra jogosultak 16 százalékának mindegy, 13 százalékuk pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni erre a kérdésre - olvasható a Népszabadságban.