Nyilvánosak lehetnének az ostromról szóló jelentések

Vágólapra másolva!
Az igazságügyi minisztérium államtitkára szerint a Magyar televízió székházának szeptember 18-iki ostromával kapcsolatos összes jelentés nyugodtan megismerhető, mert azok korunk történéseihez tartoznak, az emberek pedig kíváncsiak rájuk.
Vágólapra másolva!

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kondorosi Ferenc azt mondta: a jelentés nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban semmilyen instrukciót nem adott sem ő, sem más minisztériumi vezető. Mint mondta, egy országos főkapitányi döntés, jelenlegi álláspont az, hogy Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány reagálása a bizottsági jelentésre ne legyen nyilvános.

Kondorosi Ferenc minderről annak kapcsán beszélt, hogy Bene László országos rendőrfőkapitány úgy döntött, nem hozzák nyilvánosságra az MTV-székház ostromáról készített bizottsági jelentésre adott BRFK-választ, mivel az annyira szakmai jellegű, hogy nem tartozik a nyilvánosságra.

Az államtitkár véleménye szerint a főkapitány döntésekor abból indult ki, hogy ne fokozzák tovább a szakmai vitákat. "Én abban bízok, hogy még végiggondolja ezt a kérdést, álláspontom szerint az ilyen típusú jelentések azzal érik el a legjobb hatást, hogy a nyilvánosság szembesül a történésekkel" - fogalmazott. Mint mondta: sok minden szól amellett, hogy ennek a jelentésnek egyes részei, vagy az ahhoz fűzött észrevételek ne legyenek nyilvánosak, mert munkaanyagokról van szó.

"Egy másik érdek pedig, és szerintem ez az erősebb, azt mondatja velünk, hogy ezeket ismerje meg a nyilvánosság" - tette hozzá.