Új helyet keres a kormány a műjégpályának

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Hivatal nem adja fel az ingyenes műjégpálya tervét. Mivel a Budapesti Rendőr-főkapitányság "nem javasolta", hogy a helyszín a Kossuth tér legyen, a hivatal most újat keres.
Vágólapra másolva!

Az 56-osok terén, a Millenáris Parkban, az Informatikai és Technológiai Innovációs Parkban vagy a Roosevelt téren, a Magyar Tudományos Akadémia előtt helyeznék el idén az ingyenes műjégpályát - közölte a Miniszterelnöki Hivatal. A helyszín kiválasztása még folyamatban van, de ettől függetlenül a MeH lefolytatja a már kiírt közbeszerzési eljárást. Ez a hivatalos közlemény szerint nem okoz csúszást, és többletköltséggel sem jár.

A program 2002 óta immár hagyományossá vált, amit a százezren felüli látogatottság is igazol. A Miniszterelnöki Hivatal ezért keresi a lehetőséget, hogyha más helyszínen is, de idén is meg lehessen tartani - áll a MeH közleményében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte, hogy "nem javasolja", hogy a Kossuth téren műjégpálya működjön decembertől. A BRFK a szeptember-októberben történt eseményekhez hasonló esetek megelőzése, valamint a Parlament biztonságának megőrzése érdekében javasolta, hogy idén ne legyen a Kossuth téren műjégpálya.

A Kossuth tér jelenleg is műveleti terület, a minősítés 24-én járt volna le, azonban azt Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány meghosszabbította. Hogy meddig marad a tüntetőktől, járókelőktől és mindenki mástól kordonokkal elzárva a terület, azt a rendőrség nem tudta megmondani.