Vágólapra másolva!
Ötvenhárom írásos kérdést intézett az egészségügyi miniszterhez egy fideszes országgyűlési képviselő a tervezett egészségügyi reformmal kapcsolatban. Ivanics Ferenc a választókörzetében lévő minden egyes helység nevében külön-külön megkérdezte: miért jó az adott településnek az egészségügy átalakítása.
Vágólapra másolva!

Szerdán, egyetlen nap alatt 53 kérdést nyújtott be az egészségügyi miniszternek a fideszes Ivanics Ferenc. Mint az [origo]-nak mondta, pontosan annyit, mint ahány település van a választókörzetében. A Győr-Moson-Sopron megye 6. számú választókörzetét képviselő politikus azért folyamodott ehhez a kissé szokatlan megoldáshoz, mert szerinte a parlamentben feltett kérdésekre, interpellációkra jellemzően igen általános, kitérő válaszokat szokott adni a kormányzat.

Ivanics Ferenc azt kifogásolja, hogy a választókerületében gyakorlatilag kórház nélkül maradnak a vidéki kistelepülések. Szerinte érthetetlen, hogy a 23 milliárdért felújított soproni kórház nem került a tárca által súlyponti kórházként kezelt intézmények közé, pedig a város vonzáskörzetéből is itt látják el 35 település lakóit. A 18-20 helységet lefedő kapuvári kórház esetében pedig még azért is küzdeni kell majd, hogy az aktív ágyak megmaradjanak.

"Remélem, hogy ezzel a módszerrel sikerül elérnem, hogy legalább átgondolják, vidéken, az egyes települések szintjén mit is jelentenek majd ezek a változások" - magyarázta Ivanics Ferenc. Ezért akarja pontosan tudni, hogyan hat ez ki a mindennapi élet szintjén Völcsej, Vitnyéd, Sopronhorpács és a többi helység lakosaira. Képviselőtársa, a fideszes Vitányi István ebben a témakörben egy kérdéssel is beérte, ő csak azt szeretné tudni, hogy a Berettyóújfalui Területi Kórház miért "tűnt el a Bermuda-háromszögben".

A tárcának szerdától számítva 15 napja van arra, hogy megválaszolja a kérdéssort. Molnár Lajos egészségügyi miniszter korábban többször hangsúlyozta, hogy a reform egyik fő célja éppen az, hogy vidéken is hasonló színvonalú, elérhető intézmények legyenek, mint a fővárosban.