Tüntetés helyett vásár a Vörösmarty téren

Vágólapra másolva!
Nem tüntet majd a Rendszerváltó Fórum elnevezésű csoport a karácsonyi vásár alatt a Vörösmarty téren. A demonstrációk egyik szervezője elmondta: felvonulásokat tartanak és különböző hivatalok előtt jelennek majd meg.
Vágólapra másolva!

Megegyezett a budapesti Vörösmarty téren tüntető csoportosulás és a karácsonyi vásárt szervező kft., hogy a téren minden évben megtartott vásár idejére a demonstrálók felfüggesztik a kormányellenes tiltakozást - mondta az MTI-nek a demonstráció főszervezője, Fáber Károly vasárnap.

A kft. egy héttel ezelőtt kérte meg erre a Rendszerváltó Fórum elnevezésű csoportosulást - közölte Fáber Károly. Tájékoztatása szerint a rendőrség december 3-ig tudomásul vette a demonstrációt, míg a Főpolgármesteri Hivatal december 19-ig engedélyezte sátor és hangosítás használatát a Vörösmarty téren.

A Rendszerváltó Fórum vezetője az MTI-nek azt is elmondta, hogy "hatásosabb" tiltakozó akciókra készülnek. Hivatalok előtt demonstrálnak majd, illetve a szombatihoz hasonló "rendszerváltó felvonulást" tartanak.

A következő ilyen rendezvény december 2-án lesz. Akkor piros és kék színű léggömböket eresztenek szélnek, a lufikra az MSZP és az SZDSZ országgyűlési képviselőinek nevét és fényképét ragasztják - mondta Fáber Károly.