Elviszik a Kossuth térről az ünnepi programokat

Vágólapra másolva!
A kormány tovább folytatja az '56-os emlékév előre betervezett ünnepségeit, azonban a Kossuth térre szánt programokat az október 23-a óta Ötvenhatosok terének nevezett helyszínre viszik át. A Parlament körüli teret és utcákat változatlanul műveleti területként tartja nyilván a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok eseményei a korábbinál szigorúbb biztonsági intézkedéseket tesznek szükségessé a Kormányszóvivői Iroda szerint, s bár az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára rendezett állami ünnepségsorozat az előre meghirdetett program szerint folytatódik, a Kossuth tér lezárása miatt néhány helyszín módosul.

"Az Én 56-om" óriásplakát-kiállítást, amely az 1956-os témájú plakátok tervezésére kiírt pályázat 50 legjobb pályaművét mutatja be, október 27-től november 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők az október 23-től immár Ötvenhatosok terének nevezett egykori Felvonulási téren, a felavatott '56-os emlékmű mellett.

Az eredetileg tervezett november 3-ai időpontig folytatódik a Városháza parkban felállított "Nyitott múzeum" kiállítás, és a "forradalmi emlékpontokat" is felkereshetik november 4-ig az érdeklődők a város több pontján. Csupán a Kossuth térre tervezett "forradalmi emlékpont" helyszíne változik: ezt szintén az Ötvenhatosok téren állítják fel a szervezők.

A Kossuth teret változatlanul műveleti területként tartja nyilván a rendőrség, de hogy milyen indokkal és meddig, azt a BRFK szóvivője kedden nem árulta el kérdésünkre. A teret október 23-án hajnalban ürítette ki a rendőrség, mivel a demonstrálók nem tartották be azt a megállapodást, miszerint minden téren tartózkodó tüntetőt alaposan átvizsgálhat a rendőrség.

MTI/[origo]