Mikrosütővel is védekeznek a Kossuth tériek

Vágólapra másolva!
A Kossuth téri tüntetők attól félnek, hogy október 23-án akár erőszakkal is el akarják majd őket távolítani a térről. A főszervező szerint "akár harcászati megoldással is" védeni kell a teret. Kötelező lesz a szórólapozás, és téliesítik is a demonstrációt: kezdetnek vettek egy mikrosütőt.
Vágólapra másolva!

"Akár harcászati megoldással is, de személyesen is vállalni kell a Kossuth tér védelmét minden tüntetőnek" - mondta Takács Tamás, a tüntetés főszervezője szombaton a tüntetők eligazításán. A főszervező szerint ugyanis fel kell készülni arra, hogy mivel október 23-ra állami rendezvényt jelentettek be a térre, megpróbálják erőszakkal eltávolítani a tüntetőket.

"Meg kell teremteni a tüntetés politikai arculatát, és láthatóvá kell tenni a Kossuth téri tüntetőket. Tehát mától mindenkinek kötelezően szórólapoznia kell" - mondta Takács Tamás. Felvetette azt is, hogy a tüntetés jelképévé kellene emelni az árpádsávos zászlót.

A főszervező beszélt arról is, hogy fel kell készülni a tüntetés téliesítésére, mert valószínűleg hosszabb időre kénytelenek a Kossuth téren berendezkedni. Ennek első lépéseként vásároltak egy mikrohullámú sütőt, és az állandó tüntetőknek szavatolták a napi egyszeri meleg étkezést.