Megszüntették a tavaszi fenyegetés nyomozását

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség megszüntette a terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt márciusban indított eljárást - erősítette meg az MTI-nek a Népszava szerdai információját Morvai Attila szóvivő.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség közlése szerint az állítólagos fenyegetések nyomozása során alvilági kapcsolatokat meg lehetett állapítani ugyan, "de ezen kapcsolatokon túl olyan bizonyítékot nem sikerült beszerezni, ami alapján egyértelműen bizonyítani lehetett volna a robbantási szándékot" - fogalmazott szerdán az MTI-nek Morvai Attila. A Fővárosi Főügyészség az eljárást augusztus 31-én szüntette meg.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök március 28-ai sajtótájékoztatóján közölte: a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi szervezett bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálásának szándékával a politikai rendezvényeken robbantásokra készülnek. A bejelentést a kormányfő szlovák titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva tette meg. A Nemzeti Nyomozó Iroda március 30-án jelentette be, hogy ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt.

Az ellenzék részéről ugyanakkor felvetették annak gyanúját, hogy a kormány a választási kampányban politikai okokra használt fel hírszerzési információkat.

[origo]/MTI