Újra meghibásodott a délután elromlott Combino

Vágólapra másolva!
Műszaki hiba miatt hétfő este kivonták a nagykörúti forgalomból a délután meghibásodott Combino villamost - közölte a BKV Zrt. szóvivője.
Vágólapra másolva!

A hétfőn este ismét meghibásodott villamos délután mintegy fél órát vesztegelt a Moszkva téren. Nem ajtóhiba történt, hanem a számítógép küldött feltehetően téves hibaüzenetet. Úgynevezett "vezérlés és becsuklásvédelmi hiba" lépett fel a szerelvénynél. Ezt azt jelenti, hogy a hat modulból álló "hernyó" egyik csuklószerkezetétől érkezett - feltehetően téves - hibaüzenet. Mindez azonban nem zavarta a forgalmat - mondta a BKV Zrt. szóvivője. Hozzátette: valamennyi villamoson egész nap ott utazik egy-egy szakember a Siemenstől. A meghibásodás miatt több szakember is a helyszínre sietett.

A BKV fődiszpécsere azt közölte, hogy a meghibásodott szerelvényt a Moszkva téren megjavították, és ezt követően újra forgalomba állt. Ugyanezen a szerelvényen este háromnegyed nyolckor újabb hibát jelzett a számítógépes rendszer; a villamost kivonták az utasforgalomból. A hiba körülményeit a Siemens szakemberei vizsgálják.

Az 54 méter hosszú "hernyóvillamosok" augusztus 1-je óta nem közlekedtek teljes üzemidőben a Nagykörúton, miután többször meghibásodtak. Elsősorban az ajtókkal voltak problémák. Ezzel kapcsolatban Dirk Rösler, a Siemens AG közlekedéstechnikai ágazatának projektvezetője korábban a cég sajtótájékoztatóján elismerte: típushibáról van szó. Ezért döntöttek a villamosok visszahívásáról és ellenőrzéséről.