Slotával érvel a szigorítás mellett az MSZP

Vágólapra másolva!
Újra elővenné az MSZP a gyűlöletbeszédet büntető törvénytervezetet. A szocialisták azzal érvelnek: Ján Slota szlovák politikus magyarellenes kijelentései Magyarországon még szabálysértésnek sem minősülnének, pedig látható, milyen veszélyei vannak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Szocialista Párt jogi tagozata továbbra is szükségesnek tartja a gyűlöletbeszéd büntetendővé tételét - tudatták közleményükben. Mindezt Ján Slota szlovákiai politikus utóbbi időben tett nyilatkozatai kapcsán látják ismét indokoltnak.

Az MSZP szerint ugyanis a szélsőséges szlovák politikus mondatai, bár tettlegességre közvetlenül nem hívtak fel, többekből azt a reakciót váltották ki, hogy a kisebbségek tagjait megverjék, megalázzák, megfélemlítsék. Az MSZP szerint azonban a szlovák politikus szavai, a hatályos magyar büntető törvénykönyv szerint nem minősülnek bűncselekménynek, de még csak szabálysértésnek sem.

Jan Slota az utóbbi években több magyarellenes kijelentést is tett, legutóbb egy interjúban azt mondta, "irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, s ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal". Ezt megelőzően azt is mondta, hogy "a magyarok rákos daganat a szlovák nemzet testén, amit késlekedés nélkül el kell távolítanunk."