Elfogták Ragyás Tóni feltételezett gyilkosait

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerdán bejelentette, hogy elfogták a Ragyás Tóniként elhíresült, 2003-ban agyonlőtt kidobóember feltételezett gyilkosait. A hét gyanúsítottból öten előzetes letartóztatásba kerültek.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a bűnözői kört, amelyik a gyanú szerint felelős az alvilágban Ragyás Tóniként ismert férfi megöléséért - jelentette be Tóth Gábor, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A Ragyás Tóniként elhíresült H. Antalt 2003. augusztus 27-én, a III. kerületben, a Vihar utcában, egy játékterem előtt lőtték le. A rendőrség hét személyt gyanúsít azzal, hogy közük volt a bűncselekményhez, ebből öten előzetes letartóztatásban vannak, egy gyanúsított jogerős szabadságvesztését tölti, egy gyanúsítottat pedig köröznek.

Ragyás Tóni megölését a rendőrség információi szerint egy presztízsvita megtorlása miatt rendelte el egy M. Róbert nevű férfi. Egy vita alkalmával a Római-parton ugyanis Ragyás Tóni fegyvert rántott és megpróbálta lelőni az ellenérdekű csoport vezetőjét.

Ragyás gyakran került összetűzésbe más bűnözői csoportokkal, nagyon sok olyan emberrel volt konfliktusa, amely a gyilkossághoz vezethetett. A nyomozás során - a most meggyanúsítottakon kívül - két olyan csoportról is tudomást szerzett a rendőrség, akik tervezték Ragyás Tóni megölését, illetve előkészítették azt. Ezeknek az utóbbi csoportoknak a tagjai közül többen rövid ideig előzetes letartóztatásban is voltak a gyilkosság elkövetésének gyanúja miatt. Tóth Gábor elmondta: a rendőrségnek van beismerő vallomása olyan személyektől, akik részt vettek a bűncselekmény elkövetésében.

Az áldozat évekig kidobómberként dolgozott az éjszakai életben. A férfit agresszív természete tette hírhedtté Békásmegyeren. Lopás, garázdaság, testi sértés miatt korábban el is ítélték, egy év két hónapot ült börtönben, 2001-ben szabadult.

MTI/[origo]