Ötvenen lettek rosszul egy szabolcsi lagzin

Vágólapra másolva!
Ötven ember fordult orvoshoz ételmérgezéses tünetekkel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison. A betegek mindegyike ott volt egy helyi lakodalomban a hétvégén. Közülük öt embert kórházba kellett szállítani.
Vágólapra másolva!

A betegek egy 170 fős lakodalom vendégei voltak a hét végén, és megbetegedésük nagy valószínűséggel összefüggésbe hozható az ott fogyasztott ételek valamelyikével - mondta Kósa Zsigmond, az ÁNTSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézetének igazgató-főorvosa.

A vendégsereg tagjai között más megyéből érkezett meghívottak is voltak, így az ügyben eljáró szabolcsi ÁNTSZ jelenleg még nem tudja, hogy pontosan hányan betegedtek meg. A megyei tisztifőorvos tájékoztatása szerint remélhetőleg szerdán késő délutánig összesíteni tudják a betegek számát, kiegészítve a listát azokkal, akiknél csak kisebb tüneteket okozott az ételmérgezés, ezért nem fordultak orvoshoz.

A szabolcsi ÁNTSZ szakemberei a helyszíni vizsgálat mellett meghallgatják a betegeket is, hogy információt szerezzenek annak tisztázásához, mi okozhatta az ételmérgezést. Kósa Zsigmond hamngsúlyozta, hogy az eddigi ötven beteg az ételmérgezés tipikus tüneteivel, hasmenés, hányás és lázas állapot miatt fordult orvoshoz, és részesült megfelelő ellátásban.