Vágólapra másolva!
Visszalépett az MDF képviselőjelöltje Dombóváron. Más pártbeli visszalépőkhöz hasonlóan Tóth Mária sem kérte arra a szavazóit, hogy voksoljanak más pártra, ahogy ezt az MDF vezetősége kérte azoktól, akik nem vesznek részt a második körben.
Vágólapra másolva!

Dombóváron visszalépett az MDF képviselőjelöltje, aki a választás első fordulója után a harmadik helyen állt 5,89 százalékkal. "Aláírtam a polgármesteri hivatalban, hogy nem indulok a második fordulóban" - közölte Tóth Mária, aki nem kívánta indokolni döntését.

Korábban az MTI munkatársának úgy nyilatkozott, hogy szándékában áll megvárni a párt Tolna megyei választmányának csütörtök esti ülését, most azonban azt mondta: "így alakult".

Dombóváron a város jelenlegi MSZP-s képviselője, Tóth Gyula áll az első helyen 49,18 százalékkal a választás első fordulója után, a második Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP) 41,35 százalékkal.

Az MDF elnöksége múlt héten tárgyalt a még állva maradt jelöltjeivel, és azt tanácsolta nekik, hogy ne lépjenek vissza, de ha mégis, akkor ne támogassanak más pártot. A párt vezetése ezzel visszautasította a Fidesz együttműködésre vonatkozó kérését. Az Országos Választási Iroda csütörtök déli adatai szerint eddig 16 MDF-es jelölt lépett vissza a talpon maradt - a Fidesz-KDNP-vel közös két jelölttel együtt - 48-ból.

[origo]/MTI