Lezuhant egy kisrepülő Atkáron

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy kisrepülőgép a heves megyei Atkáron. A gép feltehetően leszállási manőver közben csapódott a földhöz. A balesetben két ember súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy kisrepülőgép a Heves megyei Atkáron szombaton délben. A légibalesetben keten - az MTI információi szerint apa és fia - sérültek meg. A baleset egyik súlyos sérültjét mentőhelikopterrel, a másik, szintén súlyos sérültet mentőautóval szállították a hatvani kórházba - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, hozzátéve, hogy egyik sérült állapota sem életveszélyes.

A légibaleset az atkári repülőtér mellett, Gyöngyössolymoshoz közel történt, a sportrepülő egy lápos területre zuhant. A Cesna 152-es típusú sportrepülőgép Szolnokról indult, és az atkári repülőtéren leszállási manőver közben érte a baleset eddig tisztázatlan körülmények között.

A lezuhant gépből kifolyt és meggyulladt üzemanyagot a nagy erőkkel kivonult tűzoltók közel egy órán át oltották, de az alumínium ötvözetből épített kisrepülőgép nem kapott lángra. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a baleset helyszínét csak terepjáró autókkal lehetett megközelíteni, a lápos területről a mentők a két súlyos sérültet több száz méteren keresztül hordágyon szállították a mentőhelikopterhez illetve a mentőautóhoz.