Leszedetik az óriás Gyurcsány-plakátot

Vágólapra másolva!
Az 1700 négyzetméter felületű Gyurcsány-plakát lebontására kötelezi az építtetőt a zuglói polgármesteri hivatal. A hirdetés mérete meghaladja a jogszabályban megengedett mértéket - tudta meg az MTI szombaton a kerület fideszes polgármesterétől.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány Ferencet ábrázoló 1700 négyzetméteres plakát lebontására kötelezi az építtetőt Zuglóban a kerület polgármesteri hivatala - közölte Rátonyi Gábor, a XIV. kerület polgármestere szombaton az MTI-vel.

A politikus közleményében kifejtette, hogy a zuglói önkormányzat polgármesteri hivatala semminemű hozzájárulást nem adott a Kassai tér 19. számú társasház homlokzatán látható óriásplakát kihelyezéséhez.

Budapest Főváros Közgyűlésének ide vágó rendelete szerint a reklámcélú felület lakóépület esetében legfeljebb az adott homlokzat 60 százaléka lehet, de legfeljebb 400 négyzetméter. A szóban forgó reklámháló felülete több mint négyszerese ennek a mértéknek, ezért kihelyezése jogszabályba ütközik - hangsúlyozta a fideszes polgármester.

A társasház egyik tulajdonosa a reklámháló kihelyezése miatt a zuglói önkormányzatnál birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, illetve a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz is beadvánnyal fordult - írta Zugló polgármestere.