Viperákat csempészett egy román férfi

Vágólapra másolva!
Hat viperát és két görög teknőst próbált autójában elrejtve átcsempészni a román-magyar határon, Nagylaknál egy román férfi. A védett állatok eszmei értéke összesen 280 ezer forint. A vámosok természetkárosítás miatt feljelentették a férfit.
Vágólapra másolva!

Két homoki és négy keresztes viperát, valamint két szárazföldi görög teknőst találtak a vámosok egy román férfi autójában pénteken Nagylaknál - közölte a vám- és pénzügyőrség.

Egy román gépkocsi motorterének átvizsgálása közben a jármű vezetőjén az ijedség jeleit tapasztalták a vámosok, a vizsgálók ismételt kérdésére a férfi bevallotta, a járműben élő állatok, viperák, vannak elrejtve - mondta Bácsi Attila, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse.

A vámosok természetvédelmi szakemberek és a Szegedi Vadaspark munkatársainak segítségével a gépkocsi levegőszűrőjében elrejtett vászonzsákban két élő homoki viperát, az utastérben elhelyezett csomagokban, ugyancsak lezárt vászonzsákokban, négy élő keresztes viperát, valamint kettő szárazföldi görög teknőst találtak - közölte a főhadnagy.

A természetvédelmi szakemberek véleménye szerint a nemzetközi egyezmény által védett állatok eszmei értéke összesen 280 ezer forint - mondta a sajtófelelős. Hozzátette: a vámhivatal lefoglalta az állatokat, a román férfi ellen természetkárosítás bűncselekmény miatt feljelentést tett a makói rendőrkapitányságon.