Raktárfosztogatókat füleltek le Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Tavaly ősz óta fosztogatta egy székesfehérvári cég raktárát és mintegy négymillió forint kárt okozott a vállalkozásnak egy tolvajbanda; a csapat két tagja már előzetes letartóztatásban van - közölte csütörtökön a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az ügyben indult büntetőeljárás során megállapították, hogy a cég egyik biztonsági őre a raktárosok kódjait kilesve, három társával folyamatosan lopott a vállalkozás raktárából - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ellopott kazánokat, légkondicionáló berendezéseket, radiátorokat, különféle szerelvényeket később értékesítették - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr főhadnagy. Elmondta: a tolvajok úgy buktak le, hogy az egyik raktárosnak feltűnt, a letakarított targoncát valaki használta a hétvégén. A gyanúsítottaknál a házkutatások során nagy mennyiségben kerültek elő a raktárból eltulajdonított berendezések.

A tolvajbanda két, büntetett előéletű tagját előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a másik kettő, valamint az ellopott termékek megvásárlásával gyanúsított orgazda szabadlábon védekezhet - közölte a rendőrségi szóvivő.