Rablás és lövöldözés a budaörsi Tescónál

Vágólapra másolva!
Négy fegyveres támadt egy pénzszállító autóra a budaörsi Tescónál szombat este. A kiérkező rendőrök tűzpárbajba keveredtek a rablókkal, akik azonban a zsákmánnyal együtt elmenekültek. A lövöldözésben egy biztonsági őr megsérült: combon lőtték. A rendőrség és a pénzszállító cég is egy-egymillió forintot tűzött ki a nyomravezetőnek.
Vágólapra másolva!

Megtámadtak egy pénzszállító autót az egyik budaörsi hipermarketnél szombaton este. Szabó Jenő ezredes, a Pest Megyei Rendőrség bűnügyi igazgatója szerint este nyolc óra húsz perckor kaptak bejelentést, hogy a Group 4 Falck biztonsági szolgálat pénzszállító teherautóját négy fegyveres támadta meg a budaörsi Tesco parkolójában.

A rendőrök három perc alatt a helyszínre értek, és tűzpárbaj alakult ki a támadókkal, akik zsákmányukkal együtt elmenekültek a helyszínről. A rablók több lövést adtak le az őket üldöző rendőrökre, és egy kézigránátot is dobtak a járőrkocsira. A rendőrök közül senki sem sérült meg, de egy biztonsági őrt combon talált egy lövedék. Az ezredes szerint az őr sebesülése nem súlyos. A támadók autóját a közelben felgyújtva megtalálták.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mennyi pénzt tudtak magukkal vinni a rablók. A Group 4 Falck és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyaránt egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek.

Egy szemtanú elmondta az MTI-nek, hogy este nyolc óra után néhány perccel érkezett az áruházhoz, éppen akkor, amikor a Tesco épületéből több biztonsági őr rohant ki, és azt kiáltozták a parkolót zsúfolásig megtöltő embereknek, hogy mindenki meneküljön, "húzzon el onnan". Ekkor megjelent egy rendőrautó, és amikor a rendőrök kiszálltak a kocsiból, kitört a lövöldözés - mondta el a 22 éves fiatalember, aki azt nem tudta, hogy kik kezdtek el lövöldözni.