Meglőttek és kiraboltak egy pénzszállítót Debrecenben

Vágólapra másolva!
Meglőttek és kiraboltak egy pénzszállítót Debrecen belvárosában egy OTP-fióknál. Az elkövetők a biztonsági cég emberét, a bankfiók hátsó bejáratánál fogták közre, megbilincselték, majd meglőtték. A helyszínről a rablók a pénzeszsákkal távoztak. A rendőrség egyelőre nem akadt az elkövetők nyomára.
Vágólapra másolva!
Ön hogyan tájékozódik ország-világ eseményeiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Meglőttek és kiraboltak egy pénzszállítót hétfőn Debrecen belvárosában - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. "A pénzszállító egy Piac utcai OTP-fiók hátsó bejáratánál akarta bevinni a pénzt a pénzintézetbe, amikor ismeretlen tettesek megtámadták" - mondta Vezendi Jánosné rendőr százados.

Hozzátette: a vizsgálat eddigi adatai szerint az elkövetők vélhetően ketten lehettek, s egyikőjük vállon lőtte a pénzszállítót, akit a mentők kórházba szállítottak. Az elsődleges információk szerint a lövedék a vállát súrolta a pénzszállítónak.

Az ismeretlenek a pénzeszsákkal távoztak. Az elvitt összeg még nem ismert - mondta. Varga Sándor őrnagy, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője az MTI-nek elmondta: a pénzszállító autó mintegy 50-70 méterre állt meg a bank úgynevezett műszaki bejáratától. "Az előírásnak megfelelően a gépkocsivezető a járműben maradt, társa pedig a pénzeszsákkal elindult a bankba" - mondta.

Hozzátette: a lépcsőházba belépve, szembe találta magát a két elkövetővel. "Közülük az egyik maroklőfegyverrel sakkban tartotta a pénzszállítót, miközben társa a háta mögé került és előbb megbilincselte, majd később a korláthoz bilincselték a férfit" - tette hozzá. Közölte: ezt követően eddig még tisztázatlan körülmények között dördült el a lövés, amely a megbilincselt pénzszállító válla és nyaka közötti izomba fúródott, de nem okozott komoly, életveszélyes sérülést.

A rendőrök Debrecen kivezető útjain és Hajdú-Bihar számos csomópontján úgynevezett áteresztő ellenőrzést tartottak. "Az ellenőrzések eredményét jelenleg is értékelik, elképzelhető, hogy hasznosítható információkat is találnak; az akció során két körözött bűnelkövetőt sikerült elfogni" - fűzte hozzá. Varga Sándor azt is elmondta, hogy a helyszíni szemle és az első tanúkihallgatások során nagy mennyiségű értékelhető nyomot és adatot rögzítettek a rendőrök, amelyek értékelése folyamatban van.