Túlmunka miatt nem ügyel a pásztói háziorvos

Vágólapra másolva!
Nem vette fel az ügyeletet egy pásztói háziorvos, mivel már kimerítette a számára elrendelt túlmunkaidőt. Az orvosi ellátás csak azért nem állt le, mert az ügyeletvezető egy másik orvost kért meg annak ellátására. Az ügyeletmegtagadó orvos szerint már egy éve ingyen ügyelnek a pásztói háziorvosok.
Vágólapra másolva!

Nem volt hajlandó elkezdeni ügyeletét szerdán az egyik pásztói háziorvos, mert már kimerítette a számára elrendelt túlmunkaidőt - közölte a Nógrád megyei orvosi kamara elnöke az MTI-vel. Dömötör Gábor szerint csupán azért nem állt le az ügyeleti munka, mert az ügyeletvezető egy másik orvost kért fel annak ellátására.

A munkát megtagadó orvos, Nagypál Györgyi elmondta, hogy tisztában van tette következményeivel, de háziorvos kollégáival immár egy éve ingyen ügyelnek Pásztón. A helyi kórház ugyanis nem hajlandó velük külön szerződést kötni, mivel nem tudnak megegyezni az ügyeleti díj összegéről. Az orvosok bruttó 1800 forintos óradíjat kérnek.

Az orvosi kamara elnöke szerint a munkamegtagadó orvos mellett több kollégája is közölte, hogy nem dolgoznak tovább szerződés nélkül. Nagypál Györgyi elmondta, azt akarják elérni, hogy a kórház megbízási szerződést kössön velük. Az orvos hozzátette: ebben az évben már 420 órát ügyelt, ezért pénteken levélben értesítette a kórházat, hogy november 16-tól nem vállal ügyeletet.

A hat pásztói háziorvos közül öten döntöttek így, nekik a polgármester november 23-ra ajánlott tárgyalást az ügy megoldására, valamint péntekre összehívta a megyei OEP és az ÁNTSZ képviselőit, a térségi polgármestereket.