Kulcsár megvédte Bácskait

Vágólapra másolva!
Tanúként hallgatták meg Kulcsár Attilát a Bácskai János, a maffiaellenes központ korábbi vezetője elleni, bűnpártolás miatt indult perben. A vád szerint Bácskai közbenjárt azért, hogy ne derülhessenek ki Kulcsár pénzügyi visszaélései. A K&H-ügyben sikkasztással gyanúsított volt bróker viszont azt mondta, a K&H-ügy nem került szóba kettejük beszélgetésén, a tábornok semmilyen előnyt, szolgáltatást nem kért tőle. 
Vágólapra másolva!

Bácskai János korrekten járt el, végezte a munkáját - mondta Kulcsár Attila a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellen indult büntetőügy megismételt eljárásán hétfőn Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa előtt.

Kulcsár Attila, a K&H Equities Rt. befektetési tanácsadó üzletágának milliárdos sikkasztással vádolt korábbi vezetője - akit tanúként hallgattak meg az ügyben - közölte, a K&H-ügy nem került szóba kettejük beszélgetésén.

A tábornok semmilyen előnyt, szolgáltatást nem kért - mondta Kulcsár Attila. Hozzátette: ő sem kínált Bácskai Jánosnak semmit. Ügyvédi kérdésre közölte, a maffiaellenes központ korábbi vezetője korrekten járt el, végezte a munkáját.

A K&H Bank korábbi ügyvezetője arra az ügyészi kérdésre, kért-e segítséget Bácskai Jánostól, nem kívánt válaszolni, és szintén megtagadta a választ abban a kérdésben, hogy kettejük között egy telefonbeszélgetésben elhangzott-e, ő "fogható valamiben".

Bácskai János tábornokot, a maffiaellenes központ korábbi vezetőjét Kulcsár Attilával összefüggésben bűnpártolással vádolja a katonai ügyészség. Korábban, első fokon, a Fővárosi Bíróság kimondta a vádlott bűnösségét és lefokozta, ám az ítélőtábla megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte a nem jogerős döntést és a megismételt eljárás lefolytatására a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsát jelölte ki. A tábornok mindvégig tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését.