Második patikarablás egy nap alatt a fővárosban

Vágólapra másolva!
Feltehetően fegyverrel raboltak ki egy patikát Budapest III. kerületében a Vasút soron pénteken; a két orvosi maszkot viselő férfi elmenekült a zsákmánnyal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. Egy nap alatt ez volt a második patikarablás a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Az orvosi maszkot viselő férfiak kora este léptek be a patikába, a két pénztárost egyikük, feltehetően lőfegyverrel, kizavarta a kasszából, társa eközben kiemelte a pénzt - mondta Bálint Gabriella. Hozzátette: a patikában az egyik hátsó helyiségben tartózkodott a tulajdonos fia, aki egy darabig üldözte a kerékpáron Békásmegyer felé menekülő elkövetőket.

Lövés, személyi sérülés a bűncselekmény során nem történt. Még vizsgálják, mekkora anyagi kár keletkezett - közölte. Bálint Gabriella elmondta azt is, a rendőrség vizsgálja, összefüggésben van-e a patikarablás az elmúlt három hét gyógyszertár-rablásaival.

Pénteken délelőtt a XIII. kerületben, a Kárpát utcában rabolt ki egy gyógyszertárat két orvosi maszkot viselő férfi. Egy héttel ezelőtt, május 20-án szintén a III. kerületi Vasút soron lévő gyógyszertárat rabolta ki két zöld orvosi maszkot viselő férfi. Május 5-én két patikát és egy élelmiszerüzletet raboltak ki mindössze fél óra leforgása alatt szintén a III. kerületben.