Ötmilliós nyomravezetői díj jár a tescós lövöldözőkért

Vágólapra másolva!
Összesen ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki a budaörsi fegyveres rablásról érdemi információkat szolgáltat. A Nemzeti Nyomozó Irodán kedden nyomozócsoportot hoztak létre az elkövetők kézre kerítésére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

Május 14-én este négy álarcos, fegyveres rabló támadta meg a Group 4 Falck biztonsági szolgálat pénzszállító autóját a budaörsi Tesco áruház parkolójában. Az elkövetők egy pénzkísérőt combon lőttek, majd a kiérkező rendőrökkel is tűzharcba keveredtek, még kézigránátot is dobtak az egyik rendőrautóra. Végül 30 millió forinttal elmenekültek. A hétvégén a Group 4 Falck és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyaránt egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek.

A rendőrség közleményben tudatta, hogy Bene László országos rendőrfőkapitány döntése alapján nyomozócsoport alakult a rablás elkövetőinek felderítésére. A nyomozócsoportban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói is részt vesznek.

Az országos rendőrfőkapitány hárommillió forintot ajánlott föl annak, aki a bűncselekmény elkövetőivel kapcsolatos használható információt szolgáltat a hatóságok részére. Így a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a biztonsági cég felajánlásával együtt összesen 5 millió forint nyomravezető díj van érvényben a budaörsi fegyveres rablás ügyében.