Elfogták az egyik feltételezett aszódi pénzrablót

Vágólapra másolva!
Alig egy héttel feltételezett társának elfogása után a német rendőrök lecsaptak a két évvel ezelőtti aszódi pénzszállítórablás másik feltételezett gyanúsítottjára. A 45 éves férfit Darmstadtban fogták el.
Vágólapra másolva!

A hesseni rendőrség egyik különleges kommandója Darmstadtban őrizetbe vette a két évvel ezelőtti aszódi pénzszállítórablás egyik gyanúsítottját, egy magyar férfit. A gyanú szerint a 45 éves férfi 2003. május 12-én két bűntársával együtt a Pest megyei Aszódon fegyverrel rabolt ki egy pénzszállító autót, amely a helyi OTP-fiókba vitt pénzt, majd lövöldözés közben kereket oldottak. A zsákmány a német hírügynökség jelentése szerint kétmillió eurónak megfelelő összeg volt.

A magyar bűnöző nyomára hesseni és baden-württembergi nyomozók bukkantak - közölte csütörtöki közös közleményében a frankfurti államügyészség és a stuttgarti tartományi bűnügyi rendőrség.

A Nemzeti Nyomozó Iroda néhány nappal ezelőtt, május 6-án az ORFK honlapján tudatta, hogy a német hatóságok Stuttgart közelében elfogták és őrizetbe vették az aszódi pénzszállító autó kirablásának és más bűncselekményeknek egy másik gyanúsítottját. A körözés alatt álló, szökésben lévő magyar férfi Németországban bujkált, amit már korábban megállapított a Nemzeti Nyomozó Iroda. A pénzszállító autó harmadik kirablójának sorsáról eddig nem érkezett hír.