Vágólapra másolva!
Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött az időközi országgyűlési képviselőválasztás második fordulója Sopronban és környékén, ahol több mint 51 ezer választásra jogosult állampolgár este hét óráig  adhatja le a voksát. Ez már a második forduló, mert az első az alacsony részvételi arány miatt érvénytelen volt.
Vágólapra másolva!

Becher Rezső, a soproni választási iroda vezető-helyettese elmondta: a szavazáson az európai parlamenti választások következtében a magyar parlamentben megüresedett egyéni képviselői hely betöltéséről dönthetnek a szavazók a Győr-Moson-Sopron Megyei hetes számú választókerületben.

Sopronban és a környező településeken: Ágfalván, Fertőrákoson, Harkán és Kópházán összesen 54 szavazókörben adhatják le szavazataikat a polgárok.

A választás akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak több mint 25 százaléka részt vesz a szavazáson. A hét jelölt közül a választás győztese az lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Győr-Moson-Sopron megye 7. számú választókerületében azért rendezik a második fordulót, mert a választás április 24-i első fordulója érvénytelen volt, miután a választásra jogosultaknak kevesebb mint a fele adta le voksát. A második fordulóban mindazon jelöltek indulhatnak, akik az első fordulóban pályáztak a képviselői mandátumra.