Nem kell visszamennie apjához a bántalmazott fiúnak

Vágólapra másolva!
Megsemmisítette a tizenegy éves, korábban öngyilkossággal fenyegetőző bántalmazott kisfiú kitoloncolására vonatkozó határozatát a bíróság. Sebestyénnek így nem kell visszatérnie apjához Németországba, amíg a gyermekelhelyezésről az illetékes német bíróságok döntenek. A döntésért hónapok óta küzdött a Női- és Gyermekjogi Központ.
Vágólapra másolva!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) megszüntette a 11 éves makói kisfiú kitoloncolása ügyében hozott határozatot - közölte a Fővárosi Bíróság.

Sebestyén ügyében a jogerős határozat végrehajtását kérte az apa - emlékeztet az ügy előzményeire a bíróság közleményben. A közlemény szerint Sebestyén apja az ügyben eljáró végrehajtó karhatalom igénybevételének elrendelésére vonatkozó kérelmet terjesztett be a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

"Mivel azonban a végrehajtási törvény szabályai értelmében a Makói Városi Bíróságnak van hatásköre a végrehajtás foganatosításáról, ill. felfüggesztéséről dönteni, a Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette a végrehajtásról hozott határozatot" - tudatja a Fővárosi Bíróság.

A Női és Gyermekjogi központ hétfőn közleményben üdvözölte, hogy elmaradt a kitoloncolás. A makói bíróság csupán annyit közölt, hogy az ügyről kedden ad érdemi információt.

A gyermek kiadatását a Németországban élő apa kérte, akinél a szülők másik, ötéves gyermeke él. A jelenleg Makón élő édesanya azonban nem hajlandó az idősebbik gyermeket átadni és a kisfiú sem akar elutazni. A gyermek kijelentette, apja többször megverte és fél tőle.