Februárban távozik a miniszteri székből Hiller

Vágólapra másolva!
Február közepén lemond kulturális miniszteri posztjáról Hiller István MSZP-elnök. Hiller pártelnökké választása után megígérte, hogy a 2006-os választási kampány előtt távozik a miniszteri székből.
Vágólapra másolva!

Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap bejelentette: február 14-én lemond kulturális miniszteri posztjáról és kizárólag pártelnökként folytatja munkáját. "Annak a lehetősége áll előttünk, hogy 2006-ban győzzünk. A parlament tavaszi ülésszakának kezdetétől minden erőmmel és energiámmal ezt a közös sikert kívánom szolgálni" - fogalmazott Hiller a párt budapesti évindító rendezvényén. Hozzátette, hogy 2005 a választási felkészülés éve lesz.

Hillert 2003. májusában nevezték ki kulturális miniszternek, 2004. októberében az MSZP elnökévé választották. Már elnökké választása után azt nyilatkozta, hogy az MSZP-nek főállású pártelnökre van szüksége, ezért a 2006-os választási kampány előtt lemond miniszteri posztjáról, konkrét időpontot azonban nem jelölt meg. Kovács László, az MSZP korábbi elnöke egyzserre töltötte be a pártelnöki és a külügyminiszteri posztot.

Hiller távozásával másodszor üresedik meg a kulturális miniszter széke. 2003. tavaszán Görgey Gábor arra hivatkozva mondott le, hogy eredetileg csak egy évre vállalta a tárca vezetését.