Magyarország első öt EU-s újszülöttje

Két perccel éjfél után, Gyulán és Budapesten jött a világra az uniós taggá vált Magyarország első két újszülöttje; a harmadik és a negyedik babát 13 perccel később Miskolcon és Debrecenben, az ötödik újszülöttet pedig 0 óra 20-kor Szegeden segítették a világra.

Szabó Levente Csaba a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházban született 4450 grammal, a hossza 57 centiméter. A kisfiú és 44 éves édesanyja jól vannak. Csaba a család harmadik gyermeke, testvérei is fiúk.

A budapesti I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán szintén éjfél után két perccel született Tóth Olivér, 2400 grammal, a hossza 47 centiméter. Édesanyjával együtt egészséges.

Zsimala György szombaton 0 óra 15 perc előtt néhány másodperccel látta meg a napvilágot a miskolci megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán. A miskolci szülők gyermeke 3170 grammal és 55 centiméterrel született; a mama és csecsemője egészségesek.

A Debreceni Egyetem szülészeti klinikáján 0 óra 15 perckor született meg Hajdú-Bihar első EU-bébije: Kovács Zita Jenifer. A kislány négy kilogramm 30 dekagramm súllyal született, 53 centiméter hosszú, és édesanyjával együtt egészséges.

Csongrád megyében Szegeden, a II-es kórházban született az első uniós baba. Szeged legfiatalabb lakosa, Gruity Purczki Ákos 3770 grammal és 53 centiméterrel szombaton 0 óra 20 perckor, a család első gyermekeként érkezett.