Hírigazgató nélkül a Hír Tv

Vágólapra másolva!
Betöltetlen egyelőre a Hír Tv csütörtökön menesztett hírigazgatójának a posztja. A menesztés okáról Gajdics Ottó az [origo]-nak elmondta: Gulyás Istvánnak azért kellett távoznia, mert nem hajtotta végre a csütörtöki műsorváltozással kapcsolatos utasításokat, melynek keretében a Hír Tv teljes terejedelmében sugározta az Orbán-interjút. A Hír Tv vasárnap már levetítette az interjút, ekkor azonban egy részt akkor kivágtak belőle. A kivágott mondatok miatt távozott szerdán a televíziótól az interjút készítő Kóczián Péter.
Vágólapra másolva!

A csatorna műsorokért felelős vezérigazgató-helyettese, Gajdics Ottó elmondta: már tárgyalnak a hírigazgató-jelöltekkel, így jövő héten várhatóan meglesz a megoldás.

Gulyás István szerződését csütörtökön bontotta fel azonnali hatállyal a Hír Televíziót működtető társaság. A menesztés okáról Gajdics Ottó az [origo]-nak elmondta: Gulyás Istvánnak azért kelett távoznia, mert nem hajtotta végre a csütörtöki műsorváltozással kapcsolatos utasításokat, melynek keretében a Hír Tv teljes terjedelmében sugározta az Orbán Viktorral készült interjút.

A Fidesz elnökével Kóczián Péter múlt héten szombaton készített interjút. Az adást vasárnap sugározta a csatorna. Ebben a Fidesznek a privatizációs népszavazásra tett kezdeményezéséről beszélt a pártelnök. A leadott interjúból azonban kivágtak egy részt, amelyben Orbán arra a kérdésre válaszolt: mi történik, ha sikertelen lesz a népszavazás. A Fidesz elnöke erre úgy reagált: nem hiszi, hogy kudarcba fullad a kezdeményezésük. Ha mégis rosszul mérték fel az emberek véleményét, akkor el kell gondolkodnia azon, hogy mit keres ezen a terepen, és le kell vonnia a konzekvenciákat.

A kivágott mondat miatt távozott szerdán a televíziótól Kóczián Péter. "Ez egy releváns mondat volt. Ha Orbán Viktor szövegébe bele lehet nyúlni, akkor mindenkiébe. Akkor pedig mi különbség van egy PR-anyag és az újságírói teljesítmény között?" - mondta az újságíró. Hozzátette, az ominózus mondatot Gajdics vágta ki.

MTI/[origo]