Távozik a Hír TV-től Kóczián Péter

Vágólapra másolva!
A Hír TV vasárnap leadott Orbán-interjújából kivágták Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének azt a mondatát, amely szerint ha kudarcba fullad a privatizációs népszavazással kapcsolatos kezdeményezésük, akkor le kell vonnia a konzekvenciákat. Az interjú megvágása miatt lemondott a műsor vezetője, Kóczián Péter.
Vágólapra másolva!

Kóczián Péter az [origo]-nak megerősítette, hogy szerda délután lemondott a pozíciójáról és távozott a Hír TV-től. Hozzátette, a döntést már vasárnap meghozta, de hétfőn Gajdics Ottó a Hír TV műsoraiért felelős vezérigazgató-helyettes bizalmáról biztosította. A Népszabadság cikke megjelenése után azonban végleg a távozás mellett döntött, amit a vezérigazgató-helyettes tudomásul vett.

"Ez egy releváns mondat volt. Ha Orbán Viktor szövegébe bele lehet nyúlni, akkor mindenkiébe. Akkor pedig mi különbség van egy PR-anyag és az újságírói teljesítmény között" - mondta az újságíró. Hozzátette, az ominózus mondatot Gajdics vágta ki. Kóczián az [origo] kérdésére azt is elmondta, korábban két alkalommal is előfordult, hogy belenyúltak az anyagába, az egyik esetben szintén felmerült benne a távozás kérdése.

Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével Kóczián Péter szombaton készített interjút. Az adás vasárnap ment le. Ebben a Fidesz privatizációs népszavazásra tett kezdeményezéséről beszélt a pártelnök. A leadott interjúból kivágtak egy mondatot amelyben Orbán arra a kérdésre válaszolt: mi történik, ha sikertelen lesz a népszavazás. A Fidesz elnöke erre azt felelte a lap szerint: nem hiszi, hogy kudarcba fullad a kezdeményezésük. Ha mégis rosszul mérték fel az emberek véleményét, akkor el kell gondolkodni azon, hogy mit keres ezen a terepen, és le kell vonnia a konzekvenciákat.

Az [origo]-nak Gajdics Ottót egyelőre nem sikerült elérnie.

A leadott interjú szövege a Hír TV honlapjánhttp://www.hirtv.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=31833&mode=thread&order=0&thold=0Orbán Viktor-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/014/778

Az ORTT fideszes tagja, Szalai Annamária nemrég vizsgálatot kezdeményezett azért, mert az MTV A szólás szabadsága című műsorában Medgyessy Péter pár nappal később lemondott miniszterelnökkel készített interjút megvágták. Szalai szerint ezzel a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságának joga is sérült. Az ORTT kormánypárti többsége leszavazta a vizsgálat megindítását.