Nem tüntethetnek pénteken a hungaristák

Vágólapra másolva!
Lefoglalta a fővárosi önkormányzattól a Terror Háza előtti térséget az SZDSZ Új Generáció, amely a Magyar Jövő Csoportnak nem engedi a belépést a területre október 15-én, pénteken. A hungarista csoport a nyilas hatalomátvétel hatvanadik évfordulóján akart demonstrálni a múzeum előtt, megjelenésükre így is számítani lehet.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ Új Generáció lefoglalta a fővárosi önkormányzattól a Terror Háza előtti térséget péntekre, az itt demonstrációt tervező hungaristákat ne engedik belépni a területre - írja a Népszabadság. Lapid Lajos ezredes, a BRFK főkapitányának közbiztonsági helyettese ezt megerősítette. Az ezredes közölte: a Hősök terétől az Oktogonig biztosítják az Andrássy utat, ahová nem lehet behajtani és parkolni. Arra a kérdésre, hogy készülnek-e a hungaristák megjelenésére a rendezvényen, Lapid azt felelte: a törvény teljes szigorával fellépnek, ha valaki megzavarja a rendezvényt. A Magyar Jövő Csoport a nyilas hatalomátvétel hatvanadik évfordulóján akart demonstrálni a múzeum előtt.

Október 15-én a Terror Háza előtt a Magyar Jövő Csoport a hungarista eszmék éltetését tervezte, az Új Generáció pedig a hungarista-náci mozgalom ideológiája ellen demonstrál. Az SZDSZ a kezdeményezéshez csatlakozott MSZP-vel és más civil szervezetekkel együtt délután hat órától tartja a rendezvényt, amelyen Hiller István és Magyar Bálint mond beszédet. Péntekre a Mazsihisz és több civil szervezet is demonstrációt hirdetett, ők a Felvonulási térre és délután négy órára. Onnan a Terror Háza elé vonulnak, kabátjukon fekete szalaggal.