Vágólapra másolva!
Nem kizárt, hogy "MDF - a magyar konzervatív párt" lesz az MDF új neve. A párt vezetése ugyanis névváltoztatást tervezget, és ezt a variációt többen is elfogadhatónak tartják - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A névváltoztatás lehetőségét fontolgatja a Magyar Demokrata Fórum vezetése - írja a Népszabadság. A lap szerint több variáció vetődött fel, de az biztos, hogy a "konzervatív" jelző szerepel majd az esetleges új névben. Több vezető politikus szerint elfogadható az "MDF - a magyar konzervatív párt" elnevezés.

Dávid Ibolya pártelnök már az európai parlamenti választási kampányban is arról beszélt, hogy Magyarországon a demokrata fórum a konzervatív párt. A múlt heti gödöllői országos gyűlésen pedig elnökké választását követően kijelentette: "Az MDF a magyar közélet egyetlen korszerű, európai konzervatív pártja" - idézte a Népszabadság.

A lapnak nyilatkozó MDF-es politikusok közölték, az esetleges névváltoztatásra csak alapszabály-módosítással kerülhet sor, amit az országos gyűlésnek kell jóváhagynia. Ilyen azonban legközelebb valószínűleg csak tavasszal lesz. Gémesi György, a párt elnökségi tagja szerint még idő előtti névváltoztatásról beszélni, most fontosabb kérdés a tisztújítás befejezése, amely az MDF országos választmánya esetében ugyanis még nem zárult le - derül ki a Népszabadság írásából.