Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Péter teljesen elmerült a dollárbaloldalban

Magyar Péter - Gyurcsány Ferenc, Magyar Péter, MagyarPéter, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, montázs
Fotó: MTI/Lakatos Péter, Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
Újabb balos kötődés: a DK aktivistái között tűnt fel korábban Magyar Péter Békés vármegyei intézője.
Vágólapra másolva!

Egyenesen a német közmédia egyik csatornája, a ZDF találta meg és kapta el egy nyilatkozatra Strausz Róbertet, aki Magyar Péter országjárásának gyulai állomásán végzett szervező munkát — írja a Mandiner.

Magyar Péter, MagyarPéter, baloldali, tüntetés, Budapest, 2024. 04. 26.
Magyar Péter, a baloldal új messiása
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet 

A helyi aktivista érdemben részt vett a szervezésben, a Mandiner információi szerint

a Tisza Párt delegációjának elszállásolását is ő intézte.

Emellett Facebook-csoportokat hoz létre (a Talpra Magyarok békés vármegyei Facebook-csoportjait ő szervezte meg, de ő az adminisztrátora a gyulai csoportnak is), azokban rendszeresen posztol.

Strausz természetesen ott volt a gyulai tüntetésen is.

A békés megyei látogatás szervezésében aktívan részt vett, saját posztja szerint feladatokat is kapott Magyar Péteréktől. Erről szóló posztjait az alábbiakban láthatják.

Strausz adminisztrátorként nagyon aktív a Talpra magyarok békés megyei és gyulai csoportjában is

 

Strausz még Magyarék elszállásolásában is segített a békés megyei országjáráskor

A Gyurcsány-párt kötelékébe tartozott Magyar Péter embere

A Fidesz részéről többen elmondták, Magyar Péter baloldali, háborúpárti politikusnak tartják. Ami hűséges gyulai intézőjét illeti, tőle bizonyosan nem áll távol a baloldaliság. A Gyulai Hírlap beszámolója szerint ugyanis 2022 decemberében részt vett a Gyurcsány Ferenc pártjának megyei eligazításán, amit Arató Gergely, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese tartott.

Strausz Róbert épp a gyurcsányista Arató Gergely eligazítását hallgatja

A lap beszámolója szerint az eseményen a párt helyi aktivistái vettek részt, így alighanem Strausz is közéjük tartozott akkoriban. Sőt, felmerült, idén a Gyurcsány-párt önkormányzati képviselőjelöltje lesz. 

Strausz elindul az önkormányzati választáson

Strausz Róbert egyébként elindul az önkormányzati választáson. A Magyarországi Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltje lesz, a szervezet kompenzációs listáján szerepel. Ez azért érdekes, mert a MARÉG elsőre civilnek tűnik, de közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (TISZA Párt). A Mandiner információi szerint a MARÉG az önkormányzati választáson induláshoz szükséges aláírásokat TISZA Pártos pólóban gyűjtötte.

A lenti fotón látszódik, ahogy Strausz Róbert TISZA Pártos pólóban, többedmagával adja át Csige Gábor jegyzőnek az induláshoz szükséges aláírásokat.

A Magyarországi Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltjei átadták az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat Csige Gábornak, a helyi választási iroda vezetőjének
Fotó: Gyulai Hírlap

A következő fotón a MARÉG gyulai listájának második helyezettje, Mikóné Hirth Beáta szerepel Magyar Péter társaságában. Mikóné sem számít pártoktól független szereplőnek a gyulai közéletben, egyértelműen a Momentumhoz kötődik és több botránya is volt a városban. A hölgy azzal tett szert országos ismertségre, hogy 2019-ben házi orvosi asszisztensként a rendelőben a betegeknek a férje önkormányzati választási szórólapjait osztogatta, vagy csempészte a receptek közé. Tehát közpénzen, közalkalmazottként politizált. Férje, Mikó János ugyanis 2019-ben az MMM színeiben indult helyhatósági képviselőjelöltként. A második emlékezetes akciója a járvány első időszakára esett: O1G feliratú szájmaszkos szelfit posztolt magáról a közösségi oldalon. Mikóné is indult egyébként előválasztáson, méghozzá a Momentum jelöltjeként a 2021-es baloldali előválasztáson, a Gyurcsány-párti Leel-Őssy Gábor azonban megverte őt.

Magyar Péter és Mikóné Hirth Beáta, a MAGÉRT gyulai jelöltje
Fotó: Facebook

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről